AVOKADO-TONNIKALATAHNA

Pehmeän kermaisen koostumuksen ja suuren rasvapitoisuuden vuoksi avokado sopii mainiosti erilaisiin tahnoihin, täytteisiin ja kastikkeisiin korvaamaan yleisimmin käytetyn majoneesin tai smetanan.  Mausta tahna hillitysti tai halutessasi voimakkaammin vaikkapa chilillä.

Avokadon sekaan on hyvä lisätä hieman sitrushedelmän mehua, joka ehkäisee hapettumisesta johtuvaa värin tummumista.

Avokado-tonnikalalevite

2   avokadoa
1 prk   tonnikalapaloja vedessä
1   tomaatti
1/2   punasipuli
1/2   tuore punainen chili (ilman siemeniä) tai cayennepippuria
2 rkl   sitruunan tai limetin mehua
2 rkl   rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
halutessasi 2 rkl maustamatonta jogurttia tai majoneesia

Hienonna avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon valutettu tonnikala sekä pieniksi kuutioiksi pilkottu tomaatti, punasipuli sekä chili. Lisää joukkoon myös sitrusmehu, öljy ja mausteet.

Jos haluat tahnasta notkeampaa, lisää mukaan myös hieman maustamatonta jogurttia.Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

Tarjoile tahna esimerkiksi kolmioleipien välissä tai chiapatan päällä. Voit tarjoilla sitä myös aterioiden lisukkeena esimerkiksi porkkanalettujen täytteenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *