Härkäpapu taipuu moneksi. Perinteinen juureskeitto saa aivan uuden ilmeen, kun keitto suurustetaan lopuksi härkäpapurouheella. Perunan kumppanina härkäpapu antaa keitolle tuhdin, samettisen pehmeän rakenteen ja täyteläisen maun – niin ja tietysti runsaasti voimaannuttavaa protskua.
Tällä vegaanikeitolla jaksaa virkeästi pitkälle iltapäivään.
Härkäpapu-juureskeitto
(4 annosta)
4 perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 l vettä
3 dl härkäpapurouhetta
1 dl tomaattimurskaa tai paseerattuja tomaatteja / 4 rkl ketsuppia
suolaa
mustapippuria
Keitä juurekset sekä sipuli suolalla maustetussa vedessä, kunnes ovat reilusti pehmentyneet (n. 20 min.). Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää härkäpapurouhe sekä tomaattimurska/paseerattu tomaattisose. Anna kiehua vielä 10 min., kunnes härkäpapurouhe kypsyy ja soseuttaa keittoa. Hämmennä välillä, jotta seos ei pala pohjaan. Jos käytät ketsuppia, lisää vasta kun härkäpapurouhe on kypsynyt.
Soseuta lopuksi keitto sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Jos haluat keittoon lisää potkua, voit maustaa myös esimerkiksi paprikalla ja chilillä.