HÄRKÄPAPU-TOMAATTIPIIRAKKA

Härkäpapurouhe on monikäyttöinen raaka-aine — helppo ja nopea kypsentää sekä soveltuu monipuolisesti erilaisiin ruokaresepteihin. Tämä vegaaninen piirakka on ilo silmälle ja masulle. Proteiinipitoinen härkäpapurouhe tekee siitä täyttävän, joten se soveltuu ilta- ja välipalan lisäksi vaikkapa kevyeksi lounaaksi.

Härkäpapu-tomaattipiirakka

Piirakkapohja:
0,75 dl   öljyä
0,5 dl   vettä
1 tl   suolaa
1,5 dl   puolikarkeita vehnäjauhoja
1,5 dl   täysjyvävehnäjauhoja
1 tl   leivinjauhetta
1   keitetty peruna

Vatkaa öljy ja vesi rivakasti kuohkeaksi emulsioksi. Lisää joukkoon suola sekä jauhot, johon on sekoitettu mukaan leivinjauhe. Nypi taikina tasaiseksi massaksi. Raasta keitetty peruna hienoksi raasteeksi ja sekoita viimeisenä taikinaan tasaisesti.

Kaulitse tai taputtele taikina piirakkavuoalle (n. 28 cm halkaisija), jonka pohjalla on leivinpaperi.

Täyte:
2 dl           härkäpapurouhetta (keitettynä n. 3,5 dl)
1 iso         sipuli
2-4           valkosipulinkynttä (maun mukaan)
2 dl          tomaattimurskaa tai 4 tuoretta tomaattia
1-2 rkl      perunajauhoja
2 rkl         paprikajauhetta
1 rkl         chilijauhetta
1 tl           cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
päälle tuoreita tomaattiviipaleita
(päälle mozzarellaa tai vegaanista mozzarellaa)
2 dl          kaurakermaa
koristeeksi tuoretta basilikaa

Keitä härkäpapurouhe ohjeen mukaan. Kahdesta desistä rouhetta tulee keitettynä n. 3,5 dl valmista rouhetta.

Suikaloi sipuli ja purista tai pilko valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita runsaassa öljyssä. Lisää mukaan paprikajauhe, chilijauhe ja cayennepippuri. Mausteiden maku irtoaa paremmin, kun niitä kuullotetaan kuumassa öljyssä. Jos käytät täytteessä tuoreita tomaatteja, lisää pilkotut tomaatit tässä vaiheessa ja anna niiden kypsyä ja soseutua. Lisää mukaan myös keitetty härkäpapurouhe sekä tomaattimurska (ellet jo käyttänyt tuoreita tomaatteja). Sekoita hyvin ja anna täytteen makustua hetki. Jos täyte vaikuttaa kovin löysältä, sekoita joukkoon 1-2- ruokalusikallista perunajauhoja, joka sitoo ylimääräisen nesteen. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tasoita täyte pohjan päälle. Asettele täytteen päälle tuoreita tomaattiviipaleita ja halutessasi myös mozzarellapaloja tai vegaanista mozzarellaa. Kaada viimeisenä päälle kaurakerma.

Paista uunissa 200°C:ssa n. 30-45 min., kunnes piirakan reuna on rapea ja pohja kiinteä. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *