KEVYTTÄ POTTUILUA

Sinapilla maustettu jogurttikastike tekee tylsistä perunoista täydellisen lisukkeen melkeinpä mille ruoalle tahansa. Perunasalaatti on saunailtojen, grilli-iltojen ja vapun perussafkaa. Se on helppo ottaa mukaan lounaaksi tai tarjota lisukkeena esim. kasvispihvien kanssa.

Syysaikaan salaatin voi valmistaa tuoreista sesongin kasviksesta — hapan kotimainen omena ja avomaakurkku antavat ihanasti raikkautta ja uusia perunoita ei tarvitse edes kuoria. Ja kun kastike valmistetaan maustamattomaan vähärasvaiseen jogurttiin, ei kalorimäärä säikäytä edes painonvartijaa. Tällä reseptillä et voi erehtyä.

Perunasalaatti
(2-4 annosta)

4-5   perunaa
1   sipuli
1   omena
pala suola-/maustekurkkua ( n. 10 cm)

Kastike:
1   valkosipulin kynsi
2   dl maustamatonta jogurttia tai kaurajogurttia
1    rkl Dijon sinappia
2   rkl sokeria
2   rkl paahdettuja sinapinsiemeniä
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat ja pilko omenan kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi. Pilko myös kurkku ja sipuli pienemmiksi kuutioiksi. Sekoita.

Sekoita jogurtti, sinappi, puristettu valkosipulinkynsi, sokeri, suola ja mustapippuri käsin tai blenderillä sekaisin. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Voit paahtaa kevyesti sinapinsiemeniä ja lisätä lopuksi joukkoon tai koristeeksi.

Koristele salaatti esim. persiljalla ja retiisillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *