Kikherne sisältää runsaasti tärkkelystä, joten se soveltuu mainiosti kasvispihvien pääraaka-aineeksi. Kuumennettaessa tärkkelys sitoo vettä ja muodostaa pihville kimmoisan rakenteen. Lähi-idästä kotoisin oleva ja meille kebabravintoloista tutuksi tullut falafel on myös valmistettu kikherneistä.
Kikherneiden tilalla voit kokeilla myös kotimaisia härkäpapuja.
kikherne-punajuuripihvit
3 dl punajuuriraastetta (keitettyä tai etikkapunajuurta)
3 dl kikherneitä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl kasvislientä
1 kananmuna
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
Sekoita raastettu punajuuri, kasvisliemi ja korppujauhot keskenään ja anna seoksen turvota noin 10-15 min. Lisää joukkoon hienonnetut kikherneet, silputtu sipuli, puristettu valkosipulin kynsi, perunajauho, kananmuna sekä muut ainekset. Sekoita seos tasaiseksi massaksi.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 min. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
Muotoile massasta leivos- tai piparkakkumuotin avulla uunipellille leivinpaperin päälle pihvejä. Paista 200 °C:ssa noin 30 min. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla, mutta varo tällöin laittamasta liikaa öljyä pannulle. Helpoimmin pihvit valmistuvat kuitenkin uunissa sillä massa on todella löysää ja kiinteytyy vasta kypsymisen aikana.
Tarjoile pihvit tsatsikin tai kermaviilikastikkeen kanssa. Ne sopivat hyvin kasvishampurilaisen väliin. Voit tarjoilla ne myös perinteisten lindströminpihvien tapaan paistettujen sipulirenkaiden ja kapriksen kanssa.