LINDSTRÖMINPIHVIT

Nämä pihvit ovat tuttua arkiruokaa jo 1800-luvulta lähtien. Punajuurta lisätään lihamureketaikinaan antamaan väriä ja makua. Yhdistelmä onkin varsin maukas ja ainakin meidän perheessä tämä syksyn sesonkiruoka on sekä lasten että aikuisten kestosuosikki.

Kasvissyöjälle pihvit voit valmistaa kikherne-punjauuripihvejä.

Lindströminpihvit

400 g   naudan jauhelihaa (10 %)
3 dl   punajuuriraastetta (keitetty tai etikkapunajuuri)
1   sipuli
1 dl   kasvispientä
0,5 dl   korppujauhoja
1 rkl   perunajauhoja
1   kananmuna
suolaa
pippuria

Lisää kasvisliemi ja korppujauho raastetun punajuuren joukkoon, sekoita ja anna turvota 10-15 min.  Lisää perunajauho, hienonnettu sipuli, jauheliha, kananmuna sekä mausteet. Sekoita hyvin. Anna massan vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Tarkista maku paistamalla koepala paistinpannulla. Mausta tarvittaessa lisää.

Nostele ja painele lusikalla massaa leivinpaperille. Jos haluat tasaisen pyöreitä pihvejä, kastele kätesi kylmällä vedellä ja muotoile pihvit käsissä pyöritellen. Paista pihvejä uunissa 200 °C:ssa 15-20 min. pihvien koosta riippuen.  Voit paistaa ne myös pannulla.

Lindstöminpihvit tarjoillaan perinteisesti perunamuusin, paistettujen sipulirenkaiden sekä kapriksen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *