Picnick-korin väriläiskä — hernerouhe-bulgursalaatti

Bulgur on kokojyvävehnästä valmistettu couscousin tapainen suurimo. Koska valmistuksessa on käytetty jyvän kaikkia osia, sisältää se couscousiin verrattuna huomattavasti enemmän vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Se on tyyppistä arkiruokaa mm. Turkissa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä.

Lisäsin tähän burgulsalaattiin mukaan lyhyen keittoajan hernerouhetta, joka antaa salaattiin mukavasti lisää proteiinia. Koska valitsemani bulgur ja hernerouhe vaativat saman keittoajan, olivat ne helppo valmistaa samalla kertaa.

Salaatti valmistuu nopeasti ja on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tai kylmänä nautittuna. Se sopii mainiosti mm. grilliherkkujen lisukkeeksi tai kesäpicnikille. Koska mukana ei ole lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita, ei suurempaa pilaantumisvaaraa ole lämpimälläkään säällä.

Valmista salaatti kotimaisesta bulgurista ja hernerouheesta sekä sesongin mukaisista kotimaisista kasviksista niin voit hyvillä mielin nauttia raikkaista kesän mauista.

Bulgur-hernerouhesalaatti
(4 lisäkeannosta)

1 dl          bulguria
1 dl          hernerouhetta
1/2          punasipuli
1             kevätsipuli
1 dl         tuoretta mangoldia tai pinaattia silputtuna
1/2         sitruunan mehu
kirsikkatomaatteja
rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoreita yrttejä silputtuna esim. minttua, sitruunamelissaa, basilikaa ja persiljaa

Keitä bulgur ja hernerouhe ohjeen mukaan. Älä keitä liikaa, jotta ei puuroudu!! Huuhtele bulgur-hernerouheseos kylmällä vedellä siivilän läpi, jotta kypsennys pysähtyy. Paina lusikalla ylimääräinen vesi pois ja jätä vielä valumaan esim. 1/2 tunniksi, jotta massasta varmasti tulee irtonaista.

Sekoita sekaan kasvikset, yrtit ja mausteet. Anna makujen tasoittua 1/2 tuntia ajan ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *