Siivouspäivän kasvissosekeitto

Kasvislokeroon kertyy helposti erilaisia juuresten, kaalien ja muiden kasvisten jämiä ja kantoja. Mikään ei ole helpompaa, kuin tehdä niistä herkullinen kasvissosekeitto. Hauskinta tässä keitossa on se, että koskaan ei tiedä etukäteen, minkämakuinen keitosta lopulta tulee. Koskaan ei ole minulle kuitenkaan tullut pettymystä!

Mukaan voit laittaa rohkeasti melkein mitä vaan. Hyvä keittopohja tulee kuitenkin miedonmakuisista juureksista, kuten perunasta, porkkanasta ja bataatista. Parsa- ja kukkakaalen varret sopivat mainiosti sosekeittoihin, samoin kuin hieman nahistuneet juurekset ja erilaiset kurpitsat. Vain rohkeus ja mielikuvitus on rajana. Lisää lopuksi tilkka kermaa tai kaurakermaa ja mausta esimerkiksi tuoreilla yrteillä.

Alla olevaan keittoon löytyi jääkaapin siivouksen yhteydessä perunaa, porkkanaa, keräkaalta, lehtikaalta ja parsakaalen varsi.

Kasvissosekeitto
(4 annosta)

1,6 dl kasvislientä / 100 g kasviksia
0,3 dl kermaa/kaurakermaa / 100 g kasviksia
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä

Keitä kasviksia kasvisliemessä niin kauan, että kasvikset ovat reilusti pehmentyneet (n. 20 min.). Soseuta kasvikset liemessään sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kiehauta vielä pari minuuttia. Mausta halutessasi esimerkiksi suolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Voit koristella ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä tai yrttiöljyllä. Tarjoile paahdetun leivän, leipäkrutonkien tai leipätikkujen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *