ITALIA — PIZZAA JA TIRAMISUA

Tänään kokkikerhon teemana oli Italia ja mikä sen italialaisempaa kuin pizza ja tiramisu. Pizzaa on kiva vääntää porukalla ja jokainen voi leipoa oman pienen taideteoksen mieleisillään täytteillä. Juustoraaste kannattaa muuten laittaa heti tomaattikastikkeen päälle, jotta pizzapohjasta tulee mahdollisimman rapea.

Meillä oli täytevaihtoehtoina kinkku, jauheliha, härkis (härkäpapuvalmiste), ananas, tonnikala, punasipuli, tomaatti ja…. mahdollisesti unohdin jonkun. Mut ei sen väliä, täytteitä voi valita mielensä mukaan niin paljon kuin tykkää — vain mielikuvitus on rajana.

Pizzataikina ja tomaattikastike kannattaa tehdä itse, näin pizzasta tulee miljoona kertaa parempaa. Samaan aikaan pidettävän sählykerhon nälkäisille pelaajille valmistimme nopeasti välipalaa esipaistettujen pizzapohjien avulla. Sekin maistui niin hyvin, että pizzat loppuivat kesken. Onneksi on lähikaupat ja pakastealtaasta löytyi lisää pizzapohjia.

Nopea tiramisu-jälkiruoka valmistuu murskaamalla keksejä vuokaan ja kostuttamalla ne vahvalla kahvilla. Perinteisesti tiramisuun tulee Savoiardi-keksejä, mutta tähän jälkiruokaan sopivat myös ihan tavalliset kanelikeksit. Kerma vatkataan vaahdoksi ja siihen sekoitetaan mascarbone-juusto. Tuorejuusto-kermavaahto makeutetaan sokerilla ja nostellaan keksien päälle. Jälkiruoka koristellaan makeuttamattomalla tummalla kaakaojauheella.

Tämä jälkiruoka olisi rohmuttu vadistaan, ellemme olisi säännöstellyt annoksia. Onneksi jokaiselle, myös sählynpelaajille, riitti pienet santsit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *